Forum Miłośników Motocykli Triumph

Nie działa prędkościomierz, naprawa ślimaka T2001110

Wszystko o Speed i Street Triple - czyli szosówkach z grupy "Roadsters"
Awatar użytkownika
ded
Posty: 83
Rejestracja: śr lis 09, 2016 11:23 am
Skąd: Ciechanów
Kontaktowanie:

Nie działa prędkościomierz, naprawa ślimaka T2001110

Postautor: ded » czw sie 03, 2017 12:35 pm

Zaczął szwankować mi prędkościomierz. Czasem pokazuje zero lub wartości bliskie 0. Innym razem działa ok. Obstawiam magnesy w "ślimaku". Na ebay znalazłem te poprawione tulejki z magnesami za 50 eur z wysyłką. Tutaj od sprzedawcy z Włoch czyli bez cła i vatu http://www.ebay.pl/itm/Triumph-speedome ... 1438.l2649
Czy może kupić to w innym miejscu, gdzie będzie sprawdzone/tańsze? Jeszcze nie dobierałem się do tego ale jako że to typowa usterka obstawiam właśnie uszkodzenie tego elementu.



Awatar użytkownika
ded
Posty: 83
Rejestracja: śr lis 09, 2016 11:23 am
Skąd: Ciechanów
Kontaktowanie:

Re: Nie działa prędkościomierz, naprawa ślimaka T2001110

Postautor: ded » wt sie 08, 2017 7:40 pm

Pod kompem wyszedł mi błąd "P1502 Spedometer driver, short circuit to battery or over temperature". Problem z prędkościomierzem nie występował cały czas ale zaczął się po wgraniu nowej mapy. Wrzuciłem teraz mapkę która niby poprawia jakieś tam problemy z prędkościomierzem i dzisiaj pokazywał prawidłowo. Niestety to zbyt krótki czas abym mieć pewność, ale mam nadzieję że będzie ok.

Funkyfresh
Posty: 31
Rejestracja: pn sie 15, 2016 11:09 pm
Skąd: Jelenia Góra
Kontaktowanie:

Re: Nie działa prędkościomierz, naprawa ślimaka T2001110

Postautor: Funkyfresh » sob sie 26, 2017 8:58 pm

U mnie też przestał działać i nie wiem od czego zacząć !

Awatar użytkownika
ded
Posty: 83
Rejestracja: śr lis 09, 2016 11:23 am
Skąd: Ciechanów
Kontaktowanie:

Re: Nie działa prędkościomierz, naprawa ślimaka T2001110

Postautor: ded » sob sie 26, 2017 9:28 pm

Pewnie od tego magnesu. Tu masz link Sprawdź to na eBay http://www.ebay.it/itm/182693131897 u mnie pomogła zmiana mapki w ECU ale popsuło sie po wgraniu innej.

Funkyfresh
Posty: 31
Rejestracja: pn sie 15, 2016 11:09 pm
Skąd: Jelenia Góra
Kontaktowanie:

Re: Nie działa prędkościomierz, naprawa ślimaka T2001110

Postautor: Funkyfresh » czw wrz 07, 2017 11:42 pm

Podejrzewam że mapa jest orginalna ! Chociaż motocykl przywieziony był z DE i ma zmieniony wydech na BOSa razem z katalizatorem także mapa też może być pod komin ! Mam zamiar zdjąć impulsator bo podobno magnesy lubimy pękać !

Awatar użytkownika
ded
Posty: 83
Rejestracja: śr lis 09, 2016 11:23 am
Skąd: Ciechanów
Kontaktowanie:

Re: Nie działa prędkościomierz, naprawa ślimaka T2001110

Postautor: ded » pt wrz 08, 2017 12:00 am

Tu się odniosłem do mojego pierwszego wpisu. Też bym stawiał na magnesy.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość