Forum Miłośników Motocykli Triumph

Prostownik

Wszystko o Speed i Street Triple - czyli szosówkach z grupy "Roadsters"
Admiarł
Posty: 150
Rejestracja: śr wrz 07, 2016 3:37 pm
Skąd: Szczecin
Kontaktowanie:

Prostownik

Postautor: Admiarł » pt gru 29, 2017 5:57 pm

Pany,

Jako, że sezon zimowy w pełni to może warto poruszyć wątek aku.
Pochwale się choć chyba nie ma czym, że z lekkim niedowierzaniem zakupiłem aku LANDPORT GTX9-BS i zapomniałem odłączyć. Działał od pyknięcia, a nie ruszałem go od 2 miesięcy. Szacun!
Jak w temacie teraz szukam rady co do prostownika. Ma być dobry i tani. Ktoś coś poleca?

Krzysiek


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk



ślimak
Posty: 140
Rejestracja: wt lip 19, 2016 5:49 pm
Skąd: Mazury
Kontaktowanie:

Re: Prostownik

Postautor: ślimak » sob gru 30, 2017 9:40 am

Ja korzystam z OPTIMATE 5 już drugi sezon i jestem z niego zadowolony.
Info o nim znajdziesz na http://www.ekocell.pl/?356,optimate-5-voltmatic

Admiarł
Posty: 150
Rejestracja: śr wrz 07, 2016 3:37 pm
Skąd: Szczecin
Kontaktowanie:

Re: Prostownik

Postautor: Admiarł » sob gru 30, 2017 10:36 am

ślimak pisze:Ja korzystam z OPTIMATE 5 już drugi sezon i jestem z niego zadowolony.
Info o nim znajdziesz na http://www.ekocell.pl/?356,optimate-5-voltmatic


Miał być dobry i tani, a ja tu widzę cenę połowy jeansów motocyklowych


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
szewczenko
Posty: 50
Rejestracja: pt kwie 14, 2017 8:21 pm
Skąd: Konstancin-Jeziorna
Kontaktowanie:

Re: Prostownik

Postautor: szewczenko » sob gru 30, 2017 11:02 am


ślimak
Posty: 140
Rejestracja: wt lip 19, 2016 5:49 pm
Skąd: Mazury
Kontaktowanie:

Re: Prostownik

Postautor: ślimak » sob gru 30, 2017 8:43 pm

Admiarł na pewno jest dobry
miałem kiedyś tani ale nadawał się na "smar do taczki" i wymieniłem go na dobry

Awatar użytkownika
Sylwester175
Posty: 120
Rejestracja: czw lut 23, 2017 10:57 am
Skąd: Siedlce
Kontaktowanie:

Re: Prostownik

Postautor: Sylwester175 » śr sty 03, 2018 9:35 pm

ja kupiłem w biedronce "microprocesorowy" za 50 zł z opcją ładowania 6V i 12V i łuży mi już 3 rok a nie ma tygodnia by czegoś nie łądował czy to ciągnik, motocykl samochód i daje radę
wydaje mi się że taki najtańszy z allegro będzie się świetnie użytkował
np:
http://allegro.pl/prostownik-ladowarka- ... 73839.html
Thunderbird 2011 -- jest
Thunderbird 2014 -- jest
Speedmaster 2015 - jest

Awatar użytkownika
Luke
Site Admin
Posty: 326
Rejestracja: pt paź 16, 2015 9:01 pm
Skąd: Warszawa, Praga
Kontaktowanie:

Re: Prostownik

Postautor: Luke » czw sty 04, 2018 1:11 pm

Ja uzywam mikroprocesorowego motocyklowego Oxforda, ktorego dostalem w prezencie - ale mysle ze zwykly z allegro tez zrobi robote.

Ten Oxforda jest Ok ale chyba nie wart swojej ceny ;)
Obrazek

Admiarł
Posty: 150
Rejestracja: śr wrz 07, 2016 3:37 pm
Skąd: Szczecin
Kontaktowanie:

Re: Prostownik

Postautor: Admiarł » czw sty 04, 2018 1:49 pm

Coś w Lidlu reklamują ciekawe jak ich prostownik.
https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?articleId=9258
Kupie za taka kasę


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

ZigZag
Posty: 2
Rejestracja: ndz gru 17, 2017 8:45 pm
Skąd: Szczecin
Kontaktowanie:

Re: Prostownik

Postautor: ZigZag » czw sty 04, 2018 6:15 pm

Mam ten z lidla od jakiś pięciu lat. Model jeszcze bez wyświetlacza. Działa idealnie i co najważniejsze nie przeładuje akumulatora. Obsługiwał już 6 motocykli i dwa samochody. Nigdy nie było problemu.

Admiarł
Posty: 150
Rejestracja: śr wrz 07, 2016 3:37 pm
Skąd: Szczecin
Kontaktowanie:

Re: Prostownik

Postautor: Admiarł » pt sty 05, 2018 3:25 pm

Kupiłem z Lidla i oceniam jako fajny. Działa ładuje.
Fajne ma opcje zmiany i badania sprawności aku.



Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość