Forum Miłośników Motocykli Triumph

Prostownik

Wszystko o Speed i Street Triple - czyli szosówkach z grupy "Roadsters"
Awatar użytkownika
ded
Posty: 91
Rejestracja: śr lis 09, 2016 11:23 am
Skąd: Ciechanów
Kontaktowanie:

Re: Prostownik

Postautor: ded » sob sty 27, 2018 6:27 pm

Ja mam z biedronki ten mały automat. Od lidlowej jest lepszy w tym, że ręcznie wybierasz napięcie. Lidlowy ustawia się sam i przy mocno rozładowanym aku może Ci go rozpoznać jako 6v i nie ładować. Ponoć psuje się w nich mikroprzełącznik, ale akurat lutować potrafię. Tak to same pozytywy, jedynie na ciągłe podłączenie na całą zimę się nie nadaje, bo jak zabraknie prądu to nie wznawia ostatnio ustawionego trybu tylko czeka na akcję. Jak ktoś che żeby było tip top + wygodne akcesoria to Ctek, ale cena niestety powala.

BTW, dziś podłączyłem swój aku do podładowania. Moto stało miesiąc i napięcie 12.2V. Myślałem że jest jakiś upływ prądu, ale mam drugi roczny aku Yuasa na półce i w nim takie samo napięcie (a był ładowany max 2 miesiące temu). Obydwa stoją w ciepłym garażu (bez grzejnika ale obok kotłowni, temp plusowe).



Admiarł
Posty: 149
Rejestracja: śr wrz 07, 2016 3:37 pm
Skąd: Szczecin
Kontaktowanie:

Re: Prostownik

Postautor: Admiarł » sob lut 03, 2018 11:21 pm

Ded nie znam się w sumie ale za 50 dych to wypas jest


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
Sylwester175
Posty: 120
Rejestracja: czw lut 23, 2017 10:57 am
Skąd: Siedlce
Kontaktowanie:

Re: Prostownik

Postautor: Sylwester175 » ndz lut 04, 2018 7:58 am

W razie mocno rozładowanego aku gdy prostownik łpie nam akumulator jako 6V wystarczy na chwile podpiąć drugi akumulator 12V naładowany, wiem bo to stosuje ;)
Thunderbird 2011 -- jest
Thunderbird 2014 -- jest
Speedmaster 2015 - jest


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość