Witam. Mam pytanie jakie macie mieliście kontakty z triumph Warszawa? Zakupiłem nowego t120 w grudniu i tak sobie stał w salonie aż do rozpoczęcia sezonu. Pierwsza przejażdżka i zonk bo moto nie wkręca się powyżej 2k obrotów, kontakt z serwisem i propozycja żebym dolał jakiś ulepszaczy do paliwa, ale w baku było prawie pusto a ja zalałem go do pełna, także jeżeli nawet reszki paliwa by zwietrzały przez 4miesiące to dolałam tak dużo że nie powinno to mieć wpływu. Nie dolałam żadnego ulepszaczy i zadzwoniłem do sprzedawcy i przedstawiłem problem, pan który mi sprzedał moto zadeklarował się że zabiorą go ode mnie i przywiozą spowrotem, tak też się stało pomimo prób przerzucenia na mnie przez kierownika serwisu odbioru i dostawy. Probleme okazał się zagięty przewód od paliwa i moto nie dostawał odpowiedniej dawki paliwa. Luz
Natomiast przy przebiegu 700km zauważyłem na przezierniku że jest oleju w silniku na 90% oczka, dużo powyżej dopuszczalnego poziomu. Telefon do serwisu, laweta na mój koszt i po tygodniu dowiaduje się że w spuszczonym oleju nie było nic niepokojącego(ja po odkręceniu korka wlewu oleju czułem paliwo). To skąd przybyło tyle oleju? Paliwo lub płyn chłodniczy proste. Pan z serwisu powiadomił mnie również że dokonano pierwszego przeglądu(przebieg 700km) gdzie w książce serwisowej jest wpisane że pierwszy wykonać po przejechaniu 1000km. Dla mnie nie jest to normalne, po prostu dokonano wymiany oleju na mój koszt robiąc przedwcześnie pierwszy serwis i poinformowanie mnie że zobaczymy co będzie się działo dalej.
Dodam również że pierwsza naprawa z zagiętym wężykiem paliwowym nie była odnotowana w książce serwisowej.
Miałem inne wyobrażenie na temat marki.
T120 Przybiera oleju w silniku a serwis
T120 Przybiera oleju w silniku a serwis
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: T120 Przybiera oleju w silniku a serwis
Bonek już odebrany. Z serwisu dowiedziałem się że fabryka zalewa silnik ponad poziom na wzierniku. Pozostaje mi przyjąć tłumaczenie serwisu i obserwować poziom oleju. Chodź jestem pewny że przy przebiegu 0km było go mniej(mieścił się miedzy min-max, prawie na max) Za moją prośba zostały dokonane również wpisy z napraw w książkę serwisową.
Pojeżdżę i dam znać czy coś się będzie dziać.
Pojeżdżę i dam znać czy coś się będzie dziać.
Z chęcią poczytam o wrażeniach z jazdy i dalszego zachowania panów z serwisu.Poważnie myślę o zakupie właśnie T120 i w przyszłym roku na wyprzedaży rocznika chyba sprawię sobie prezent na urodziny.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja taki prezent sobie sprawiłem pod choinkę po 20latach bez moto.
Dziś dałbym szanse jeszcze moto guzzi i Royal Enfield gdybym miał wcześniej czas na jazdy próbne. Obydwie te marki też robią piękne klasyki. W triumphie błotnik, boczki jedna z osłon przy silniku to plastik, trochę lipa jak za te pieniądze. No i z takich moich przemyśleń to nie wiem czy aż taka pojemność jest potrzebna(chodź dynamika jest niesamowita) do relaksującej jazdy. Ja bym z dzisiejszej perspektywy odbył więcej jazd próbnych różnymi markami/modelami.
A, i minusem kupna z wyprzedaży rocznika jest to że kupujesz go poza sezonem czyli w zimę, a gwarancja leci od momentu wystawienia faktury, czyli te pare miesięcy się traci. No chyba, że modele z wyprzedaży zachowają się i do kwietnia, ale to już loteria.
Pozdrawiam.
Dziś dałbym szanse jeszcze moto guzzi i Royal Enfield gdybym miał wcześniej czas na jazdy próbne. Obydwie te marki też robią piękne klasyki. W triumphie błotnik, boczki jedna z osłon przy silniku to plastik, trochę lipa jak za te pieniądze. No i z takich moich przemyśleń to nie wiem czy aż taka pojemność jest potrzebna(chodź dynamika jest niesamowita) do relaksującej jazdy. Ja bym z dzisiejszej perspektywy odbył więcej jazd próbnych różnymi markami/modelami.
A, i minusem kupna z wyprzedaży rocznika jest to że kupujesz go poza sezonem czyli w zimę, a gwarancja leci od momentu wystawienia faktury, czyli te pare miesięcy się traci. No chyba, że modele z wyprzedaży zachowają się i do kwietnia, ale to już loteria.
Pozdrawiam.
Mam teraz VTX i patrzę właśnie za czymś mniejszym do codziennej jazdy.Tak, że wszystko kwestia przyzwyczajenia i perspektywy.Cenowo porównując do innych nie jest tak źle, plastik już jest wszędzie.Biorę jeszcze pod uwagę w800 i cb1100 ex.
W800 podobny do T120, a do CB1100EX porównał bym jeszcze Z900RS(moje marzenie)
Xdiavel też prezentuje się niesamowicie. Echh za dużo ich jest
Xdiavel też prezentuje się niesamowicie. Echh za dużo ich jest
U mnie ciąg dalszy przygody olejem w silniku. O ile wcześniej przybyło „oleju” na prawie cały wziernik to teraz od czasu pierwszego serwisu przy przebiegu 800km gdzie olej był idealnie pomiędzy dolną a górną kreska go ubyło poniżej minimum, obecny przebieg to 2400km i oleju jest poniżej poziomu minimalnego.
Myślicie, że takie zużycie jest normalne w nowym silniku? Moto w ogóle nie jest katowany i silnik nawet nie widział jeszcze czerwonego pola na obrotomierzu. Nie jest gazowany również na zimnym silniku.
Myślicie, że takie zużycie jest normalne w nowym silniku? Moto w ogóle nie jest katowany i silnik nawet nie widział jeszcze czerwonego pola na obrotomierzu. Nie jest gazowany również na zimnym silniku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.