Scrambler 1200XE po upadku nie odpala
Scrambler 1200XE po upadku nie odpala
Wczoraj zaliczyłem glebę na Scrambler 1200XE 2019r, podniosłem motocykl I nie mogłem zgasić kontrolek. Zgasiłem je dopiero pokrętłem IGNITION off przy silniku. Po przekręceniu na on też nie chciał się załączyć. Wsadziłem klucz zbliżeniowy pod siedzenie I po naciśnięciu zegary się uruchomiły, ale nie chciał odpalić. Teraz już da się włączyć zegary ale nadal rozrusznik nie kręci. Nie uruchamia pompy i nie pokazuje biegi itp informacji które powinny być przed odpaleniem. Miałem wczesniej już problem z czujnikiem sprzęgła ale wtedy pompa się odzywała i pokazywał bieg. Podejrzewam czujnik uderzenia (tilt sensor) ale nawet nie wiem gdzie on jest. Sprawdzę jeszcze wszystkie bezpieczniki ale może ktoś ma jakoś pomysł jeszcze?
Re: Scrambler 1200XE po upadku nie odpala
W Tigerze takie objawy są jak kill swich jest wyłączony i włączysz zapłon - nie uruchamia się pompa paliwa i brak wskaźnika biegu. Tak samo jest jak immo nie rozpoznaje kluczyka włożonego do stacyjki. Więc trop z czujnikiem uderzenia jest dość sensowny.
Re: Scrambler 1200XE po upadku nie odpala
Zanim adnim zaakceptował post rozebrałem motocykl, sprawdziłem bezpieczniki i zauważyłem że nie działają inne funkcje z przełącznika zespolonego prawego takie np jak światła awaryjne i przycisk home. Rozebrałem, przeczyściłem, poprawiłem kable i działa. Widocznie jak uderzyłem i przestawiła się lekko kierownica w mocowaniu jakiś kabel stracił styk.
Motocykl znów odpala i wszystko jest ok
Motocykl znów odpala i wszystko jest ok