Witam.
Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem Triumpha Trophy SE 2017r. Moto sprowadziłem zza oceanu. Trophy jest sporo obniżony i mam wielką prośbę do posiadaczy tegoż modelu. Potrzebuję wymiar dźwigni zawieszenia amortyzatora tylnego bo wiem że w moim sprzęcie została ona wymieniona na akcesoryjną i motocykl jest sporo niższy. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Trophy 1215 Zawieszenie Tylne
Trophy 1215 Zawieszenie Tylne
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Trophy 1215 Zawieszenie Tylne
Nie jestem pewny na 100%, ale wydaje mi się, że w oryginale amortyzator powinien być zamontowany właśnie bez tej dźwigni, to są dystanse obniżające punkty zamocowań, bez nich amortyzator wróci do oryginalnego miejsca mocowania, i tym samym całe moto pójdzie do góry.
-=Triumph Thruxton 1200 R--Triumph Bonneville T120--Triumph Bonneville SE Red Frame--Triumph Scrambler 900--Honda CB 500 Four--Honda Gorilla Z50--Simson SUHL MOPED SR2=-
Też tak na początku myślałem ale nie da się zamontować amorka bez tych dźwigni. Chciałbym wrócić do oryginalnej wysokości motocykla ale niestety nie znam długości tych blach. I czekam z niecierpliwością aż któryś z użytkowników Trophy pofatyguje się i zmierzy te dźwignie Pozdrawiam
No rzeczywiście, w oryginale są też. Drop link tak zwany, numer części: T2057605, po ok. 150zł/sztukę
-=Triumph Thruxton 1200 R--Triumph Bonneville T120--Triumph Bonneville SE Red Frame--Triumph Scrambler 900--Honda CB 500 Four--Honda Gorilla Z50--Simson SUHL MOPED SR2=-
Tak właśnie o to mi chodzi część nr.23 z tego rysunku. Potrzebna mi jest długość tego oryginalnego elementu. Znajomy ma u siebie w firmie laser to by mi coś takiego wyciął z grubej blachy. Tylko jakoś nikt niema ochoty żeby zmierzyć tą część i podać jej wymiar. Ja wiem że to może nie jest takie proste bo trzeba by było położyć się na ziemię przy motocyklu i przyłożyć linijkę. Ale może ktoś wreszcie się pofatyguje i mi pomoże. Pozdrawiam
Jesli nadal potrzebujesz wymiaru, daj znac, mam gdzies w garazu orginaly, to zmiarkuje jutro.Tymek pisze: ↑pn gru 21, 2020 10:53 am Tak właśnie o to mi chodzi część nr.23 z tego rysunku. Potrzebna mi jest długość tego oryginalnego elementu. Znajomy ma u siebie w firmie laser to by mi coś takiego wyciął z grubej blachy. Tylko jakoś nikt niema ochoty żeby zmierzyć tą część i podać jej wymiar. Ja wiem że to może nie jest takie proste bo trzeba by było położyć się na ziemię przy motocyklu i przyłożyć linijkę. Ale może ktoś wreszcie się pofatyguje i mi pomoże. Pozdrawiam
Cześć "Szelma" dzięki za odzew. Tak potrzebuję jeszcze te wymiary. Chyba że masz te części na sprzedaż to może jakoś się dogadamy. Pozdrawiam
Masz tu fotki ori kosci. Ale zastanawia mnie, czemu chcesz zmieniac ? Ja mam na tyle kosci obnizajace 30mm a przod na lagach 15mm i choc moto prowadzi sie na ori spoko, to dopiero teraz po obnizeniu mozna gnac z plecakiem i pelnymi kuframi po 2 paki i stabilnie jest ze hej. Nie wspomne juz o tym, ze nogi masz stabilnie na ziemi ugiete a ten kloc jak zaczyna sie walic, to juz go nie ma szans uytrzymac.
Wielkie dzięki za foty z wymiarami. Gdybyś był kiedyś w okolicy Suwałk to zapraszam na browarka. Pozdrawiam
Nie ma sprawy. Dzieki za zaproszenie, kto wie, moze skorzystam, moja zona od dawna chce odwiedzic podlasie. Ale to by musial byc obrany kierunek i zaplanowana trasa, bo ja mieszkam w uk. A na ten sezon, jak sytuacja z wirusoswirusem pozwoli, mamy zaplanowane Alpy (Uk, Francja, Szwajcaria, Wlochy, Austria, Czechy i powrot przez Niemcy)
Jak bys mial jakies problemy z trophy, to wal jak w dym.
Jak bys mial jakies problemy z trophy, to wal jak w dym.