Forum triumphforum.pl w ostatnim czasie przestało działać ale startujemy od nowa wszystkie dane zostały przeniesione na nowy serwer.
Gdyby występowały jakieś błędy proszę je zgłaszać do administratora przez formularz lub e-mail na adres: admin@triumphforum.pl

Za problemy w działaniu strony przepraszamy.

Street twin 2021?

Wszystko o klasycznych i ponadczasowych modelach - legendzie z grupy "Classic"
Paweł3city
Kontakt:

Street twin 2021?

Post autor: Paweł3city »

Cześć,
Przyznaje, iż nigdy nie byłem posiadaczem motocykla Triumph i to właśnie powód dla którego tu jestem.
Wszystkie opinie na temat streep twina są dla mnie na wagę złota :)
Jak wyglada awaryjność motocykli Triumph? Czy jest to element którego trzeba się obawiać?
Sprawdzony serwis na terenie Trojmiasta bądź po prostu pomorskie?
Z góry dziękuje za pomoc!

Awatar użytkownika
Mike44
Moderator
Kontakt:

Re: Street twin 2021?

Post autor: Mike44 »

Witaj,

Silniki 900 i 1200 w klasykach Triumpha są bardzo trwałe i mają bardzo dobrą opinię. Właściwie nie ma usterek, które można uznać za powtarzalne. Nie ma też narzekań na zużycie oleju czy przegrzewanie. Ogólnie są bardzo chwalone przez użytkowników. Mówimy tu o serii jednostek od 2016 roku chłodzonych cieczą. Poprzednie także były pancerne. Awaryjność modeli klasycznych jako całości jest także bardzo mała. Co do serwisu jeśli planujesz nowe moto to masz Triumph Trójmiasto.

Paweł3city
Kontakt:

Post autor: Paweł3city »

Bardzo dziękuje za konkretną odpowiedz. Właśnie takiej oczekiwałem :)

Kuben91
Kontakt:

Post autor: Kuben91 »

Jakim motocyklem jeździłeś wcześniej?
T100 LC

Awatar użytkownika
MZR
Moderator
Kontakt:

Post autor: MZR »

Całą serię "Modern Classic" spokojnie można uznać za praktycznie bezawaryjną. Miałem 4 motocykle z tej serii na przestrzeni ostatnich siedmiu lat, były to motocykle nowe oraz używane, na gaźnikach, na wtryskach, chłodzone powietrzem oraz cieczą. 7 lat, 4 różne modele, 0 awarii :)
Triumph Scrambler 1200 XC Steve McQueen-Honda CB 500 Four-Honda Gorilla Z50-Honda CRF 300 L-Simson SUHL MOPED SR2
EX: Triumph Thruxton 1200 R Sidecar-Triumph Bonneville T120 Scrambler-Triumph Bonneville SE Red Frame Custom-Triumph Scrambler 900 Custom

Lucky81
Kontakt:

Post autor: Lucky81 »

Potwierdzam opinie kolegów, mam Triumpha Scramblera z 2010 roku na wtrysku chociaż wolałbym na gaźniku. Triumph robi solidne motocykle. Nie miałem przez 11lat ani jednej awarii. O nie przepraszam przy temperaturze ok 3 st. C prędkościomierz zachowuje się jak licznik Geigera :)

ODPOWIEDZ