Witam. Moto jeszcze na gwarancji pół roku, ale rezygnuje z drugiego serwisu w ASO gdzie koszt serwisu przy przebiegu 3700km to około 1250zl za praktycznie wymianę oleju(ewentualnie płyn hamulcowy)
Sam będę wymieniał olej i tu moje pytanie jaka oliwa do tego moto? Na początek Triumph zalewał motula 7100
ale teraz mają jakiś olej markowany Triumpha.
Pozostać przy Motul 7100 tylko jaki 10W40 czy 10W50 syntetyk czy półsyntetyczny czy celować w coś innego?
Forum triumphforum.pl w ostatnim czasie przestało działać ale startujemy od nowa wszystkie dane zostały przeniesione na nowy serwer.
Gdyby występowały jakieś błędy proszę je zgłaszać do administratora przez formularz lub e-mail na adres: admin@triumphforum.pl
Za problemy w działaniu strony przepraszamy.
Gdyby występowały jakieś błędy proszę je zgłaszać do administratora przez formularz lub e-mail na adres: admin@triumphforum.pl
Za problemy w działaniu strony przepraszamy.
T120 2023 wymiana oleju
Re: T120 2023 wymiana oleju
Triumph leje obecnie Silkolene 10W50 syntetyczny, tylko oni markują go jeszcze jako olej Triumpha.
Możesz zostać przy 7100, pełny syntetyk
Triumph Scrambler 1200 XC Steve McQueen-Honda CB 500 Four-Honda Gorilla Z50-Honda CRF 300 L-Simson SUHL MOPED SR2
EX: Triumph Thruxton 1200 R Sidecar-Triumph Bonneville T120 Scrambler-Triumph Bonneville SE Red Frame Custom-Triumph Scrambler 900 Custom
EX: Triumph Thruxton 1200 R Sidecar-Triumph Bonneville T120 Scrambler-Triumph Bonneville SE Red Frame Custom-Triumph Scrambler 900 Custom
Witam, u mnie 28.08.2025r na przeglądzie gwarancyjnym zalali właśnie Silkolene 10w40, dobrze że spojrzałem na paragon.