Problem pojawiał się u mnie sporadycznie, tzw "kliknięcie" przy naciśnięciu rozrusznika i STOP - silnik nie odpalił, kilka sekund później system się zresetował (nic nie dotykałem), pompa zadziałała i to samo znowu "kliknięcie" przekaźnika po naciśnięciu startu. Najczęściej w chłodniejsze dni.
W skrócie podobno jest to blokada oprogramowania ECU "niskiego napięcia" na cewkę przekaźnika rozrusznika (motocykl nie odpali) po obniżeniu napięcia akumulatora poniżej 12,3 - 12,4 V. Ale zdarzają się przypadki że nawet na nowej baterii tak się dzieje.
Tak czy inaczej coraz częściej się to u mnie zdarza. Jest to problem szczególnie jak ktoś ma już wysłużony akumulator.
Z raportów do których się dogrzebałem z netu wynika że w modelach do 2009 r wygląda to gorzej niż rocznikach od 2010 r w górę.
Na forach zagranicznych piszą że to wada oprogramowania ECU w motocyklach TRIUMPH.
Ale znalazłem takie COŚ, moim zdaniem nawet dla takiego laika jak ja jest to wykonalne. Podobno rozwiązuje problem, ale jeszcze tego modu nie wprowadziłem.

Spotkaliście się z takim ustrojstwem???
L81